Најава реализације пројекта „Саветодавно-терапијска подршка жртвама породичног насиља“

Opovo, 25. 03. 2024.

Становници општине Опово, као и сваке друге општине, сусрећу се са актуелним проблемима данашњице као што су раскид брачне и ванбрачне заједнице, поверавање деце и породичног насиља.

Нажалост, број лица зависних од услуга социјалне заштите, се у континуитету повећава годинама уназад, са даљом тенденцијом пораста у будућности.

Полазећи од пораста потребе за услугама социјалне заштите и у том смислу посебно за услугама заштите жртава од породичног насиља препозната је потреба интензивнијег деловања у сегменту заштите жртава породичног насиља.

Резултат предузетих активности је реализација пројекта:

Саветодавно-терапијска подршка жртвама породичног насиља

Пројекат је финансиран од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и суфинансиран од стране Општине Опово.

Реализација услуге саветодавно-терапијске подршке жртвама породичног насиља почиње од дана 22.03.2024. године, закључно до 15.06.2024. године.

Место реализације је објекат Центра за социјални рад Опово.

Обавештавају се грађанке и грађани општине Опово који себе доживљавају као жртву породичног насиља, да се могу сваког радног дана у временску периоду од 08,00 до 15,00 часова, телефонским путем на број 013/682-443 или доласком лично у просторије Центра за социјални рад Опово, пријавити и заказати индивидуалну сесију у оквиру саветодавно-терапијске подршке.

Овим путем желимо да оснажимо жртве породичног насиља да се обрате за помоћ и да истрају у процесу изласка из угрожавајућег окружења.

претрага

поставите питање

u

Пошаљите питање

Стојимо вам на располагању

информатор о раду

i

Информатор о раду

Преузмите

пријави насиље

z

Пријави насиље

Опширније

хранитељство

Желите да будете хранитељ?